Financieel expert Paul D'Hoore.
Volledig scherm
Financieel expert Paul D'Hoore. © Printscreen video VTM Nieuws

Expert Paul D’Hoore over coronacrisis: “Er zullen bedrijven zijn die dit niet overleven”

Bedrijven leggen hun productie stil, non-food winkels sluiten de deuren en de vliegtuigen staan aan de grond. Hoelang houdt een economie als de onze dit vol? Financieel expert Paul D’Hoore legt in de VTM Nieuws-studio uit welke impact de coronacrisis heeft op onze economie. “Er zullen bedrijven zijn die dit niet overleven”, klinkt het.

5 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De expert die voorspelde dat de beurs ging blijven boomen toen het coronavirus er al was. Die het ook maar een onschuldig griepje vond en vreesde dat de economische schade erger ging worden bij extra maatregelen. Die nu vergeet dat er in dergelijke tijden onder bedrijven altijd winnaars en verliezers zijn. Dat de inhaalbeweging achteraf het economisch leed weer goed maakt. En misschien ook dat levens nu belangrijker zijn dan bedrijven.
  • Jan Jets

    4 jaar geleden
    We zijn een week verder, als je nu al falliet dreigt te gaan, was je beter in de eerste plaats nooit begonnen.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Er zullen meer mensen dan bedrijven zijn die dit niet overleven. Bedrijven kunnen heropstarten en opnieuw beginnen. Mensen niet .
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Mijn vraag is ook wat gebeurt er met kleine zelfstandige die in bijberoep werken? Krijgen zij een tegemoetkoming? Er zijn er veel die parttime werken en/of een start in bijberoep gemaakt hebben als zelfstandige. Wat daarmee?
  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    Toch verteld die man veel en grote onwaarheden: in 2008 kwamen zéker niet alle bedrijven in moeilijkheden. 50% hebben er totaal geen last van ondervonden. Wel de luchtbel- en verzonnen-activiteiten-bedrijven, kortom al wat een échte economie niet nodig heeft maar daar wel op meelift. Nu is het helemaal anders en vele malen grootser. Er gaat geld nodig zijn dat er niet is. Uitsmeren over vele jaren is de enige mogelijkheid.