EPA
Volledig scherm
© EPA

Waarom kinderen minder ziek worden door coronavirus, behalve de allerjongsten

Al sinds de start van de corona-uitbraak eind december in China is er één opvallende vaststelling: het virus lijkt kinderen minder ziek te maken dan volwassenen. Dat blijkt ook uit een onderzoek door Chinese wetenschappers van meer dan 2.000 besmette kinderen tussen 16 januari en 8 februari. Hun resultaten werden deze week gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Pediatrics. Kinderen blijken inderdaad minder last te hebben van de ziekte, behalve de allerjongsten.

6 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Niet overhaasten en niet zomaar alles geloven zal wel het beste zijn.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Erwin Aerts Een goede vraag, maar één die heel simpel op Google te beantwoorden valt. Je antwoord klopt ook niet volledig. Het probleem met 'oogsten' van antilichamen is dat er simpelweg niet genoeg zijn in één menselijk lichaam en ze zijn daarbij nog eens reactief op het virus, niet permanent aanwezig. Meestal passen ze het toe bij paarden. Zaken zoals antigif worden soms op dezelfde manier geproduceerd.
  • Erwin Aerts

    4 jaar geleden
    Elke meiske, Jos stelt daar een legitieme vraag. Dat heeft niets met vaccineren te maken. Jos heeft gelijk je kan in principe antilichamen oogsten maar dan zou je moeten boosteren om te zorgen dat ze genoeg antilichamen aan maken. Dat zou betekenen dat ze de patiënt steeds aan hogere dosissen van het virus moeten blootstellen en dat is niet echt ethisch natuurlijk. Maar zo maken ze wel antilichamen voor bv slangengif door paarden met steeds hogere dosis in te spuiten.
  • Hanne Vlaeminck

    4 jaar geleden
    jos, kerel, al die jaren dat ze vaccineren en je hebt nog geen idee hoe het werkt...
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Titel vh artikel spreekt over "waarom", daarna komt een waslijst van alle mogelijke verklaringen ooit gegeven. Er staat dus niets in, laat staan een "waarom". Dit is dus fake-news. Als je het niet weet, zwijg dan ipv onwaarheden of halve waarheden te verspreiden. Wie weet is de echte reden geen van heel uw waslijst. Redactie neem.uw verantwoordelijkheid aub.