Verlaten straten in Gent.
Volledig scherm
Verlaten straten in Gent. © Wannes Nimmegeers

IN BEELD. Zo ziet Vlaanderen eruit in tijden van coronacrisis

Sinds deze middag 12 uur is het openbare leven in ons land zo goed als stilgelegd. Burgers moeten thuisblijven en contact met de buitenwereld maximaal vermijden. Dat is vandaag ook duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Wij maakten een overzicht met enkele opmerkelijke beelden. 

10 reacties

  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Burgers luisteren niet of liegen het recht gebeurt ook op werk vloer informatie word achter gehouden zo dat alles blijft verder draaien.
  • Vera Joosten

    4 jaar geleden
    Dan waren ze ook beter eens in Hasselt komen kijken. De binnenstad was nog nooit zo gezellig. Gezinnen aan het wandelen en fietsen, mensen die hun honden uitliepen en samen een babbeltje slaan op de hoek van de straat. Buiten aan de grootwarenhuis het gezellig maken totdat ze binnen mochten. Skeelers, joggers, skaters. Ik dacht na mijn shift in het ziekenhuis, buiten te stappen in een nieuwe stille wereld. Maar de burgers luisteren niet. Blijf binnen aub, bescherm elkaar.
  • Jean Blanquart

    4 jaar geleden
    zo'n foto's kan ik ook maken! helaas, ik ben al 2maal met de hond gaan wandelen, blokje om, 4 straten: heel veel verkeer(niet lokaal want er zijn veel wagens geparkeerd), een honderdtal mensen gekruist met buggies, met kinderen of niet, met reiskoffers, mensen die rondlopen, fietsen of skaten, wagens zitten vaak vol, bouwwerken overal, thuisleverningen, , mensen die tuintotelen zetten op de stoep in de zon, enzvoorts! geen politie te zien! ie gezien!k nergens
  • Joke Jansma

    4 jaar geleden
    En de juiste foto getrokken op het juiste moment, net wanneer er ff geen volk loopt, tis hier wel rustiger maar hier loopt nog steeds wa volk rond, kijk anders eerst maar eens bij de supermarkten, de meeste zijn bezig met hamsteren
  • Leon Vangenechten

    4 jaar geleden
    Zo kan de natuur zich herstellen of toch een beetje.