In het Sint-Franciscus ziekenhuis in Heusden-Zolder verblijven momenteel vijf patiënten met een coronabesmetting, twee van hen liggen op intensieve. © Serge Minten

57 besmette patiënten in Limburg, 18 op intensieve, geen nieuwe slachtoffers

Het aantal patiënten dat met een coronabesmetting in een Limburgs ziekenhuis ligt, is opgelopen tot 57. Dinsdag waren er dat nog 40, maandag 27. Van de 57 besmette patiënten liggen er 18 op intensieve. Er zijn voorlopig geen nieuwe overlijdens te betreuren in Limburg.

Koen Snoekx

Het aantal patiënten dat met een coronabesmetting in een Limburgs ziekenhuis ligt, blijft dag na dag stijgen. Momenteel verblijven er in de zeven Limburgse ziekenhuizen in totaal 57 coronapatiënten, 18 daarvan liggen op intensieve zorgen. Dinsdag ging het nog om 40 besmette patiënten (13 op intensieve zorgen), maandag was er sprake van 27 patiënten (negen op intensieve). Er zijn voorlopig geen nieuwe dodelijke coronaslachtoffers te betreuren in Limburg. De teller van het aantal patiënten dat in Limburg aan corona stierf, blijft daarmee staan op twee. Maandagochtend overleed een 72-jarige patiënt uit Bree in het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik, dinsdagochtend stierf een patiënt in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

LEES OOK. Tweede dodelijke coronapatiënt in Limburg

LEES OOK. Vermoeden van corona? Bel eerst huisarts, die verwijst door naar triagepunt

21 patiënten in Jessa

In Jessa in Hasselt verblijven momenteel 21 patiënten met een coronabesmetting, van wie er zes op intensieve liggen. Het ziekenhuisnetwerk Noord-Oost Limburg (ZOL in Genk, Mariaziekenhuis in Pelt, Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik) telt momenteel 18 patiënten met een coronabesmetting, van wie er vijf op intensieve zorgen verblijven. In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden is het aantal besmette patiënten opgelopen van zes op dinsdag naar tien vandaag, drie patiënten liggen op intensieve. Het Sint-Franciscus ziekenhuis in Heusden-Zolder telt vandaag vijf besmette patiënten (twee op intensieve) en in het az Vesalius ziekenhuis in Tongeren staat de teller van het aantal besmette patiënten op drie, van wie twee mensen op intensieve zorgen liggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer