Passagier moeten achteraan instappen bij De Lijn, ter bescherming van de bestuurder.
Volledig scherm
Passagier moeten achteraan instappen bij De Lijn, ter bescherming van de bestuurder. © BELGA

Bijna 1 op 3 meldt zich ziek bij De Lijn, bezettingsgraad reizigers 50 tot 80 procent lager

BInnenlandIets minder dan een derde van de personeelsleden van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft zich sinds de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, ziek gemeld. Dat meldt woordvoerster An Van hamme. Bij De Lijn komt een kwart van het personeel niet meer werken. De bezettingsgraad van de voertuigen ligt er 50 tot 80 procent lager.

4 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Gelukkig nemen de werknemers de juiste beslissing. Er is geen enkele reden om nog te gaan werken als dat niet noodzakelijk is.
  • Luc Ky54

    4 jaar geleden
    Egoïsten, lafaards! Als de werknemers van de supermarkten hetzelfde zouden doen hadden we een groot probleem. Ik werk nog in een supermarkt en neem mijn verantwoordelijkheid en ga werken. Ik was chauffeur bij De Lijn en ben geen dag thuis gebleven destijds toen het land in de greep van het SARS virus was.
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Er was al een malaise bij De Lijn, door het gemakkelijk verkrijgen van een attest is er straks niemand meer. Ik zou ook niet zo graag met de bus rijden nu.
  • Jan Rend

    4 jaar geleden
    Dat de lijn de bussen poetst of zorgt dat de chauffeurspost proper is, neen dit gebeurt niet. Chauffeurs zitten een hele dag in dezelfde bus waar ook zieke mensen in gezeten hebben. Zet de dakramen maar open zegt de lijn. Gelukkig is het deze dagen al warmer weer. En met al die zieken, gaat De lijn vanaf morgen economische werkloosheid invoeren omdat ze op bepaalde stelplaatsen zelfs volk teveel hebben. Er rijden amper passagiers mee, dus vakantiedienstregeling zal wel een tijdje blijven.