© Jo Sente

© Jo Sente

thumbnail:
thumbnail:

Chiro Kuringen richt ondersteuningsdienst op

Omdat enkele leden van de leiding van Chiro Kuringen Centrum met het idee speelden om een soort boodschappendienst op te richten voor risicopatiënten en mensen die in thuisquarantaine zijn geplaatst, ontstond het initiatief 'Ondersteuningsdienst Chiro Kuringen Centrum.'

Robin Groeseneken

"Wij hebben hierop besloten om een Facebookpagina op te richten waar alle nodige informatie op te vinden valt: welke diensten wij aanbieden, wat wij vragen aan de bewoner, onze openingsuren enzovoort", vertelt Robin Groeseneken. "Mensen in nood kunnen dan een berichtje sturen naar onze pagina of via onze telefoonnummers. Eén van onze drie coördinatoren zal het berichtje dan zo spoedig mogelijk beantwoorden en alle contactgegevens en het adres in de spreadsheet invullen die in onze groep met alle 17 vrijwilligers terug te vinden is. Degene die de binnengelopen bestelling graag wil afhandelen, vult dan zijn naam in de spreadsheet bij de desbetreffende bestelling in. Wanneer een vrijwilliger de bestelling heeft afgehandeld, vult hij het bedrag dat hij ontvangen heeft en het wisselgeld in in de spreadsheet."

"Wij vragen van de hulpbehoevenden ook altijd om het cashgeld in een gesloten envelop mee te geven met hun naam, adres, het bedrag en hun handtekening erop om het overzichtelijk te houden. Om de kans op besmetting bij onze vrijwilligers te verkleinen, krijgt iedere vrijwilliger een aantal paar plastic handschoenen mee die hij/zij omwisselt zodra hij/zij in contact is gekomen met cashgeld."

"Ook hebben wij het besluit genomen om ons initiatief aan dat van de stad Hasselt te koppelen. Telkens als er aanvragen vanuit de regio Kuringen binnenlopen bij de stad Hasselt, worden deze automatisch naar mij doorgezonden. Die worden dan ook doorgegeven aan onze vrijwilligers. We zijn sinds kort ook overgegaan tot het maken van infofolders om ons initiatief te promoten en hebben deze op verschillende strategische plaatsen in Kuringen gelegd zoals in supermarkten, bij apothekers en krantenwinkels."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer