En man en zijn kindje met mondmaskers in Peking vandaag.
Volledig scherm
En man en zijn kindje met mondmaskers in Peking vandaag. © AP

China doneert 2 miljoen mondmaskers aan Europa

China schenkt de Europese Unie 2 miljoen chirurgische maskers, 200.000 meer professionele N95-maskers en 50.000 kits om patiënten op besmetting met het nieuwe coronavirus te testen. Dat heeft eerste minister Li Keqiang woensdag bevestigd in een telefoongesprek met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

5 reacties

  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    China is dan wel een dictatuur regime maar 1 stem zegt daar wat zal uitgevoerd worden . Hier zijn er zoveel goed betaalde exelentie's met hun gevolg van alle strekkingen dat ze gewoon een klungelende regering mogen genoemd worden.
  • marc decherf

    4 jaar geleden
    Er eerst 2 miljoen doneren om er dan het 1000 voudige aan het dubbele van de prijs te kunnen verkopen.
  • Herman Cohen

    4 jaar geleden
    Ongeacht wat je van China mag denken bewijzen zij een vorm van solidariteit, een solidariteit dat het westen eerder zou verwachten van de VS dat sinds Trump ongekende hoogte haalt qua egoïsme, wereldvreemdheid en vooral domheid.
  • Rudy De Wever

    4 jaar geleden
    China moet ook de economie kosten ophoesten via import taksen die Europa voor onbepaalde tijd moet verhogen tot de kosten zijn terugbetaalt.
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    in Nederland produceren ze chloroquine ( een malariamiddel)voor china en dat wordt daar ingezet , blijkbaar met succes tegen corona, hoe zit het daarmee eigenlijk?