BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wie wordt opgenomen bij overcapaciteit intensive care? Ethische richtlijn bepaalt

Alle universitaire ziekenhuizen in ons land hebben zich geschaard achter een ethische richtlijn die de ethische commissie van het UZ Leuven uitwerkte voor beslissingen over welke patiënten worden opgenomen in geval van overcapaciteit van de afdelingen intensieve zorg. Momenteel zijn er op deze diensten nog steeds voldoende bedden.

19 reacties

  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Iedereen moet de beste zorgen krijgen, anders moeten er maar ziekenhuizen bijgebouwd worden. Wat in China kon, kan hier ook met een beetje goede wil! Maar triëren op leeftijd en levensverwachtingen is puur gokken! Ook jonge mensen kunnen vroeg sterven, kijk maar eens op de kerkhoven of doodsberichten!
  • Stefaan Baert

    4 jaar geleden
    Een vakman van 45 jaar die al 25jaren werkt en belastingen betaalt. En nog 20 jaren kan en wil werken. Dan een persoon van +-25j die al 3jaren op ocmw teert. En nog 60jaren ocmw klant kan en wil zijn. Zuiver ethisch gezien. Wie krijgt volgens jou het IZ-bed?
  • Paul De Mol

    4 jaar geleden
    Als je overcapaciteit hebt, hoef je geen keuze te maken: dan heb je meer dan genoeg capaciteit. Men bedoeld wellicht ondercapaciteit?
  • Bahaeddine Rharmoul

    4 jaar geleden
    Anders bekeken,de jonge patiënten hebben in vergelijking nog niks afgedragen hetgeen wat de oudere patiënten wel al heel hun leven lang gedaan hebben.Dus met andere woorden stank voor dank.houdbaarheidsdatum overschreden en de vuilbak in met andere woorden.
  • Johnny L Verhoeven

    4 jaar geleden
    Triage, bij de medische staf van het leger kennen ze er alles van.