Direct naar artikelinhoud
Coronacrisis

Twee maanden uitstel voor betaling personenbelasting, ook bedrijven krijgen extra uitstel

Minister van Financiën Alexander De Croo.Beeld Photo News

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) heeft aan de FOD Financiën gevraagd om bijkomend uitstel te geven voor betaling. Dat betekent een directe buffer van 4,5 miljard voor bedrijven en zelfstandigen. Ook gezinnen krijgen twee maanden uitstel van betaling voor de personenbelasting.

De coronacrisis brengt veel bedrijven en zelfstandigen in economische problemen. Daarom heeft minister van Financiën Alexander De Croo de betalingstermijnen voor btw en bedrijfsvoorheffing met twee maanden verlengd. “Het uitstellen van betalingstermijnen geeft hen een onmiddellijke buffer van 4,5 miljard euro om deze moeilijke periode zo goed mogelijk te overbruggen.” 

Maar ook gezinnen kunnen het moeilijk krijgen. “Daarom krijgen ook zij twee maanden uitstel van betaling van de personenbelasting”, zegt De Croo. 

De fiscus int dus geen nalatigheidsinteresten en geen boetes. Voor wie dit bijkomend uitstel niet voldoende is, zijn bijkomende betalingsmodaliteiten mogelijk zoals een afbetalingsplan en geen toepassing van nalatigheidsinteresten. 

Ook de betalingstermijnen van de aanslagbiljetten van de vennootschapsbelasting, personenbelasting, rechtspersonenbelasting en belasting voor niet-inwoners worden met twee maanden verlengd.