© Gemeente Heusden-Zolder

Heusden-Zolder Helpt neemt sterke start

Begin deze week lanceerde lokaal bestuur Heusden-Zolder het platform Heusden-Zolder Helpt. Via www.heusden-zolder.be/heusden-zolder-helpt registreren we alle helpende handen en matchen het met iemand die hulp kan gebruiken. Het initiatief nam alvast een sterke start. Maar liefst 60 geëngageerde inwoners en verenigingen stelden zichzelf belangeloos kandidaat om boodschappen te doen, de hond uit te laten of iemand telefonisch een hart onder de riem te steken.

Gemeente Heusden-Zolder

Inwoners of verenigingen die willen helpen met het maken van mondmaskers, kunnen er eveneens terecht voor een correcte aanpak. Ga thuis aan de slag met je naaimachine en restjes katoen. Als je mondmaskers klaar zijn, dan kan je ze elke maandag, woensdag en vrijdag afleveren bij het Rode Kruis (Rode Kruisstraat 1 - Heusden-Zolder), telkens van 17 tot 19 uur. Onze vrijwilligers van het Rode Kruis staan klaar om zowel grote als kleine leveringen te ontvangen. Verzamel stukjes katoen, ga ermee aan de slag en help onze zorgverleners.

Mensen die elkaar helpen … we kunnen het alleen maar toejuichen. Maar hou steeds rekening met alle veiligheidsmaatregelen. Social distancing redt levens. Deel solidariteit, geen coronavirus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer