Extra maatregelen op luchthaven na oproep Marc Van Ranst

© Photo News

‘Onaanvaardbaar gedrag’, zo noemde viroloog Marc Van Ranst beelden waarop te zien was hoe passagiers op Brussels Airport dicht bij elkaar staan aan de bagageband. Brussels Airport antwoordt met nieuwe maatregelen.

mg

‘Wanneer ik deze beelden van de luchthaven zie, dan word ik boos’, tweet Van Ranst. ‘Dit is totaal onaanvaardbaar gedrag.’ Voor hem moet de luchthaven sluiten, als niet kan vermeden worden dat mensen dicht bij elkaar gaan staan aan de bagageband.

Brussels Airport reageert dat ze meewerken in het belang van de volksgezondheid. ‘Inderdaad onaanvaardbaar’, reageert Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport. ‘Brussels Airport wil voluit meewerken om de verspreiding van covid-19 zo veel mogelijk te beperken.’ Passagiers zullen dan ook gefaseerd uit het vliegtuig gelaten worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

‘We zetten sterk in op preventie en “social distancing”, hebben posters en stickers en het personeel en de federale politie controleert’, laat de luchthaven nog weten via Twitter.

Van Ranst is alvast tevreden met de genomen maatregelen. ‘Bedankt voor de inspanningen op de luchthaven’, reageert hij op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.