Kamervoorzitter Patrick Dewael gaf aan het einde van de zitting nog mee dat de regering nog geen wetsontwerp heeft neergelegd over de volmachten die ze zou vragen om het coronavirus te bestrijden.
Volledig scherm
Kamervoorzitter Patrick Dewael gaf aan het einde van de zitting nog mee dat de regering nog geen wetsontwerp heeft neergelegd over de volmachten die ze zou vragen om het coronavirus te bestrijden. © Photo News

Kamer keurt noodbegroting goed met extra miljard voor maatregelen tegen coronavirus

De Kamer heeft vandaag de noodbegroting voor de komende drie maanden goedgekeurd. Daarin is een extra provisie van een miljard euro voorzien voor de strijd tegen het coronavirus. Een wet van minister Denis Ducarme (MR) geeft zelfstandigen die hun zaak (gedeeltelijk) moeten stoppen vanwege de coronamaatregelen recht op een vervangingsinkomen.

3 reacties

  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Onze glorierijke regering heeft de bonussen in de winkels afgeschaft (tijdelijk zeggen ze) zogezegd om het hamsteren tegen te gaan. Iedereen wordt dus gepakt en de hamsteraars worden ongemoeid gelaten! En de minder begoeden zijn weer het kind van de rekening.
  • Freddie Lamers

    4 jaar geleden
    En de miljarden poppen zomaar uit de lucht. Waar komt al dat geld vandaan?
  • Gilbert Rodts

    4 jaar geleden
    Maar waar gaan zij dat geld nu plots halen als ze er anders nooit hebben .