Tattoo-artieste doet oproep aan collega’s: “Doneer jullie mondmaskers”

© IF

De 35-jarige Helen Wouters doet een oproep aan haar collega-tatoeëerders. “Heb je nog ergens mondmaskers in de kast liggen? Doneer ze, want verplegers en woon-zorgcentra hebben ze broodnodig”, zegt ze.

Jeffrey Dujardin

“In België is een mondmasker voor tatoeëren niet verplicht, maar velen hebben alsnog wel steeds een voorraadje. Daarom hoop ik dat er artiesten zijn die nog een doos mondmaskers in hun kast of hun shop liggen hebben”, zegt Helen die een shop heeft in Gent. Daarom lanceerde zij een oproep. “In plaats van dat iedereen die apart gaat brengen, wil ik ze komen halen. Stuur me een berichtje op mijn Instagram. Hang de mondmaskers in een plastic zak aan de deur en ik breng ze allemaal richting wie het nodig heeft.”

Helen kreeg nog niet veel reactie van tattoo-artiesten, wel kreeg ze al smeekbedes vanuit de verpleging en woon-zorgcentra: “Eén doos mondmaskers zou hen al vijf dagen verder kunnen helpen. We moeten hen echt wel een hart onder de riem steken. Ik heb er zelf geen, maar ik ga er nu ook zelf beginnen te maken. Dat zijn wel wegwerpmaskers, ze zijn niet 100 procent veilig. Maar het is al zeker beter dan niks.”

© IF

Daarnaast doet Helen ook een oproep voor de tattoosector. “Het zal een harde klap zijn voor onze sector net zoals alle andere sectoren. Blijf afspraken maken bij ons, koop cadeaubonnen en geef alle zelfstandigen een duwtje in de rug.”