Spoedarts Ignace Demeyer
Volledig scherm
Spoedarts Ignace Demeyer © VTM NIEUWS

Spoedarts Ignace Demeyer: “Epidemie in Italië werd groter na sluiting scholen”

coronavirusIgnace Demeyer, spoedarts in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst, betreurt de beslissing om de scholen te sluiten. “Dat hebben ze in Italië ook beslist, en daardoor is de epidemie er nog groter geworden”, zei hij in de studio bij VTM Nieuws. De spoedarts pleit ook voor een totale lockdown. 

27 reacties

  • Tom De Bondt

    4 jaar geleden
    @Wim Vanderheijden : ik werk in de (Vlaamse) medische sector en daar geeft men de Franstaligen 100% gelijk. Het is nu geen tijd voor politiek, verdeeldheid, maar om maatregelen te nemen. Vlaams of Franstalig, het virus slaat even hard toe hoor.
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Of hoe de Franstaligen België besturen tegen het wetenschappelijk advies in, omdat Frankrijk het zo doet. Het stuit me eerlijk gezegd zwaar tegen de borst, ook al omdat ze het gros van de EU steun innen terwijl de Vlaamse motor het land doet draaien. Dat is vuile politiek volledig op het conto van de Vlaamse vivaldi opportunisten te schrijven.
  • nicolas vandevijver

    4 jaar geleden
    Een grote dank aan alle mensen in de zorg , distributie, Winkels en scholen. Voorlopig denk ik nog dat alles stil leggen het beste is en grenzen sluiten waarom nog vliegtuigen laten komen van landen met grote besmettingshaarden Nu blijven veel bedrijven nog door draaien. Hoeveel bestelwagens met 3 personen erin zie ik rijden.
  • Wim Dhondt

    4 jaar geleden
    Dikke pluim voor de leerkrachten die toch hun uiterste best doen om de kinderen op te vangen en of via digitale kanalen de kinderen taken en lessen te geven.
  • Kris Pieters

    4 jaar geleden
    Wie de reportage op canvas zag kan enkel besluiten dat een pandemie stoppen alleen maar kan door quarantaine. De scholen sluiten is dus een must, maar ouders moeten enkel hun verantwoordelijkheid nemen voor hun ouders én hun kinderen. Daarnaast kan ik enkel bang zijn voor het volgende virus, dat er zeker komt. We kunnen enkel hopen dat het geen tweede ebola wordt...