Na lammetjes-incident: dierenvrienden ‘stalken’ burgemeester met e-mails

© Dirk Vertommen

De woensdag geplaatste camerabewaking aan de kerststal van Itegem blijkt niet genoeg voor een groep dierenliefhebbers. Zij eisen van Luc Vleugels (CD&V), burgemeester van van Heist-op-den-Berg, dat hij het gebruik van levende dieren verbiedt. De burgervader wordt nu overspoeld met e-mailtjes om hem tot actie aan te manen, dat schrijft Gazet Van Antwerpen.

Bert Provoost

De vereniging Stop Dierenmishandeling heeft een open brief aan de Heistse burgemeester geschreven met de eis om levende dieren te weren uit de kerststal. “Twee scholieren hadden blijkbaar zo weinig respect voor dieren dat ze lammetjes uit de kerststal doodgeslagen hebben. Als de recente gebeurtenissen al niet voldoende bevestigen dat levende diertjes absoluut niet thuishoren in een kerststal, wat dan wel? Uw inwoners zullen even tevreden zijn met sfeervolle stenen lammetjes. Wij vragen u daarom met aandrang om de veiligheid van de lammetjes te garanderen en hen niét meer te laten plaatsnemen in de kerststal”, klinkt het in de brief.

Bestookt

De methodes van de dierenliefhebbers vindt burgemeester Luc Vleugels (CD&V) niet fraai. “Ik heb op een dag tijd al bijna honderd e-mails gekregen. De berichten komen uit heel Vlaanderen, zelfs uit Nederland en de Oostkantons. Ze gebruiken een drietal standaardmailtjes die steeds weer herhaald worden om me te bestoken. Ik vind dat een vorm van stalken en dat is compleet misplaatst. Ik vind het mooi dat ze opkomen voor dierenwelzijn. Maar ze mogen daarmee het welzijn van de mensen niet vergeten, zelfs niet dat van een burgemeester.”

“Ze vragen om het niet meer toe te laten omdat ze denken dat zo’n kerststal de kans verhoogt dat de dieren mishandeld worden als ze in een kerststal staan. Ik stel nochtans met een even kromme redenering vast dat er veel meer dierenmishandelingen buiten een kerststal dan binnen een kerststal gebeuren. Het is belachelijk om alle dieren te verbieden omdat een paar onnozelaars iets ontoelaatbaars hebben gedaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen