Brigitte en haar vriend reden meermaals anderhalf uur naar de luchthaven van Tenerife, om daar te horen te krijgen dat er geen beschikbare vluchten meer zijn.
Volledig scherm
Brigitte en haar vriend reden meermaals anderhalf uur naar de luchthaven van Tenerife, om daar te horen te krijgen dat er geen beschikbare vluchten meer zijn. © Bart Leye

Brigitte en haar vriend zitten vast op Tenerife: “De eerste beschikbare vlucht vertrekt pas in mei”

Nu er een strenge lockdown in Spanje geldt en de Belgische overheid alle reizen naar het buitenland heeft afgeraden om het coronavirus te bestrijden, is het bijzonder moeilijk voor Belgische toeristen om terug thuis te geraken. Ook Brigitte (27) en haar vriend zitten vast op het Spaanse eiland Tenerife. Terwijl ze eigenlijk 14 maart al terug thuis moesten zijn.

28 reacties

  • Roger Decuypet

    4 jaar geleden
    Men zegt altijd wie niet horen wil moet voelen, waarom nog op vakantie vertrekken als er reeds een uitbraak van coronavirus in Europa , ouderen die gaan overwinteren op Tenerife of Spanje en nu plots willen ze allen terugkeren en van Ryanair de zondebok maken in plaats van hun eigen schuld op zich te nemen !!
  • Sandra Van laere

    4 jaar geleden
    Sorry Katrijn, maar ik heb wel gezegd de mensen die vertrokken zijn tijdens het corona virus , en denk wel dat de andere mensen dat ook bedoelen ! Inderdaad jouw vader zou voorrang moeten krijgen als hij er al was voor het uitbrak, kan je niet op voorhand voorspellen ! Veel succes! Ik hoop dat hij zo snel mogelijk terug kan keren.
  • Katrijn Devriendt

    4 jaar geleden
    Velen zijn vertrokken voor er in europa sprake was van corona. Mijn vader raakt ook niet terug via Brussels Airlines, vanuit Alicante. Na 19 april, hopelijk. Risicopatiënt. Contact met buitenlandse zaken ed. Niks aan te doen. Zij mogen helemaal niet buiten. Dus genieten van de zon is er niet bij. Tenzij als je ergens zit met een terras. Dus gelieve niet alle mensen "over een zelfde kam te scheren".
  • Sandra Van laere

    4 jaar geleden
    Had nooit vertrokken in deze tijden! Spanje is één van de zwaarste getroffen landen , als het zo verder gaat zal België snel volgen ! Spijtig dat de mens alles maar inziet als het te laat is ! Jullie zijn vertrokken en moeten er de gevolgen ook maar bijnemen! Ik hoop enkel dat de mensen als dit nog mocht voorkomen eerst eens goed nadenken ! Eigenlijk zouden er geen vluchten meer mogen zijn tot het corona virus weg is!
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Dat je op Ryanair niet kan rekenen, dat moet je al van vorige schandalen beseffen eigenlijk! dit is een low-cost maatschappij die zo veel mogelijk wil rondvliegen met zo weinig mogelijk service. En dit ons er het mom goedkoper te zijn dan de rest van de maatschappijen. Alhoewel grote maatschappijen niet veel duurder zijn! Jammer dat die mensen niet terug geraken!