AP
Volledig scherm
© AP

Coronavirus eist meer dan 10.000 levens wereldwijd, Europa overschrijdt kaap 100.000 besmettingen

Er zijn in de wereld sinds vannacht meer dan 10.000 doden gevallen door de gevolgen van het nieuwe coronavirus, waarvan bijna de helft in Europa. Dat blijkt uit de telling van de John Hopkins University. Europa alleen telt nu meer dan 100.000 besmettingen met het coronavirus, blijkt uit een optelsom van persbureau AFP van alle geregistreerde gevallen per land. Al zeker 4.752 mensen lieten het leven door het virus. Italië is het zwaarst getroffen, met meer dan 41.000 besmettingen en 3.405 doden. In Frankrijk zijn er op 24 uur 108 extra doden gevallen, meldt het ministerie van Volksgezondheid gisterenavond. In Spanje kwamen er bijna 200 doden bij, een stijging met meer dan 30 procent.

6 reacties

  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    Geloof me gerust, in China zijn er miljoenensteden met besmette mensen letterlijk op slot gegooid. Het dodental van ginder zal je nooit te weten komen, zelf die van de mensen die van de honger zijn gestorven.
  • Debusschere Johan

    4 jaar geleden
    Met deze levensstijl word dit het einde. Het heeft nog lang geduurd. Mensen verplaatsen zich over gans de wereld en verspreiden in sneltempo de hele wereld
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    China moest zo nodig alles verbergen.
  • Walter WOUTERS

    4 jaar geleden
    De jeugd zal moeten leven met veel minder luxe dankzij de MR en andere politici
  • Andy piat

    4 jaar geleden
    Alles wat niet nodig is stil leggen en iedereen in quarantaine,direct.