AFP
Volledig scherm
© AFP

Toeristische verplaatsingen naar België verboden - 671.000 technisch werklozen door corona - Dodentol stijgt tot 37 in België - 627 nieuwe doden erbij in Italië

Gisteren zijn in ons land 16 mensen overleden aan het coronavirus, het aantal nieuwe besmettingen bedraagt 462. In Italië, Spanje en Frankrijk stijgt het aantal doden in sneltempo. Buiten Europa nemen steeds meer landen rigoureuze maatregelen: Brazilië laat geen Europeanen en Aziaten meer binnen, Argentinië is in lockdown gegaan en ook in de Amerikaanse staat Californië moeten de mensen binnenblijven. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog.

98 reacties

  • Jean-marc Geirnaert

    4 jaar geleden
    @ingrid grieten : ik was juist hetzelfde aan het denken. Ieder land heeft zijn eigen aanpak ipv gecoördineerd Europese aanpak. De Eu is enkel interessant op economisch gebied en dus kan gans dat parlement herleid worden tot een 50 a 100 tal exporten ipv dat onbekwame circus dat er nu is
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    De Europese Commissie schittert door hun besluiteloosheid. Ze willen wel alle controle over de aangesloten landen maar verder dan overleggen en vergaderen zijn ze tot op heden nog niet gekomen. Dus bij echte camaliteiten openen ze hun paraplu. Conclusie, opdoeken en een kleinschalig Europees zakenalliancie oprichten met bekwame mensen door hun eigen bevolking gekozen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    danny janssens, en Magnette denkt alleen aan zijn bevolking waarvan vijftig procent een overheidsjob heeft. Gisteren nog bevestigd door een Waalse journalist. Er is geen economie, maar hij zal wel Vlaamse geld eisen desnoods plundert hij de Vlaamse spaarrekeningen. De economie is niet van N-VA, maar van de Liberale bourgeoisie. Ze brengen de voor eigenbelang de gezondsheidsector in gevaar, de bestelling van de maskers bij een fantast. Waar blijft de solidariteit De Gucht en Co.
  • Mirra Mellinda

    4 jaar geleden
    Wij zitten er niks mee in dat we thuis moeten blijven van ons tweede verblijf. Helemaal mee eens dat wij solidair moeten zijn, zeker gezien het aantal doden. 1 persoon overleden is al te veel. Veel sterkte aan de families. Maar aan de mensen die kritiek hebben over het geld ivm de tweede verblijven, scheer niet iedereen over dezelfde kam aub: wij hebben destijds 43u/ week tot aan ons pensioen gewerkt en we hadden maar 10 dagen verlof en verdienden weinig. Goed gespaard en daarvan appartement.
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Goed gedaan Europa, de grote leiders hebben fantastisch werk geleverd! Overal gelden dezelfde regels! Nu pas zie je wat Europa betekent, niets, nada, ze kunnen wel met videoverbinding vergaderen en hopelijk blijft dat zo in de toekomst, maar voor de rest, 0 op 10 en mijnheer Michel waar bent U?