Gestrande passagiers op de luchthaven van Tunis.
Volledig scherm
Gestrande passagiers op de luchthaven van Tunis. © AFP

Buitenlandse Zaken plant repatriëring van 300 Belgen uit Tunesië

Buitenlandse Zaken bekijkt vandaag hoe zo'n 300 Belgen uit Tunesië kunnen gerepatrieerd worden. Dat heeft Karl Lagatie, woordvoerder van Buitenlandse Zaken, gezegd in ‘De Ochtend’. Eerder werden ook al zo'n 1.300 Belgen uit Marokko gerepatrieerd. Intussen hebben zich al 29.000 Belgen in het buitenland geregistreerd op Travellers Online, het platform waarop Belgen hun reis kunnen registreren. Het gaat niet allemaal om mensen die in moeilijkheden zitten, maar Buitenlandse Zaken raadt mensen wel aan om vervroegd terug te keren.

8 reacties

  • Roger Verbrugge

    4 jaar geleden
    Allemaal thuis - onder toezicht - in quarantaine plaatsen. Dit kan niet zomaar. Als dit zo maar toegelaten wordt blijven we aanmodderen met dat virus.
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Wat deden ze daar in de eerste plaats ze wisten van het virus en toch maar op vakantie gaan. Ze konden niet eerder vertrekken!
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Wie betaald dat? eerst in risico op verlof gaan en nu zullen de belastingen dienen om de terugvlucht
  • paul lemmens

    4 jaar geleden
    zoals altijd zal het blijven bij een planning
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Weten dat je nu niet op vakantie moet gaan en dan bleiten npaar dagen of een week later om gerepatrieerd te moeten worden? Tzijn weer de typische bestemmingen en volkje waar je dit gedoe van verwacht.