Op Zaventem landen vandaag nog twee vluchten uit Madrid.
Volledig scherm
Op Zaventem landen vandaag nog twee vluchten uit Madrid. © BELGA

Nog altijd landen op Zaventem vliegtuigen uit Madrid, waar één coronadode per kwartier valt: geen screening, wel advies “thuis te blijven”

Eén dode per elke 16 minuten. Dat was de zware tol van het coronavirus in Madrid begin deze week. Ondertussen, vier dagen later, is de balans alleen maar zwaarder geworden. Met 498 doden en bijna 7.000 besmettingen wordt de Spaanse hoofdstad bijzonder zwaar getroffen. Toch landen er op Brussels Airport nog elke dag vluchten uit Madrid, en worden passagiers niet speciaal gescreend bij aankomst. Is dat nog te verantwoorden?

139 reacties

  • Tom Vandemoortel

    4 jaar geleden
    Is commentaar van Maggie De Block nog van tel? Nu ze gaan lopen is van het front, in oorlogstijd noemen ze dit deserteren! Moeten onze verplegers ook thuis blijven nu ze teveel met het virus in contact komen?
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    Niet screenen, geen quarantaine, allemaal niet nodig, zolang ze maar niet naar de kust afzakken. Die zone is door hun burgemeesters van België afgescheurd.
  • Nols GERRY

    4 jaar geleden
    Weeral een vrijblijvend advies, met weinig mensen in contact komen, bla bla bla... Gewoon 14 dagen vastzetten op de luchthaven aub, willen ze echt van Vlaanderen een tweede Lombardije maken? Ijsroomsalons gewoon nog open, kapsalons, nachtwinkels open..dat is geen lockdown he.. Dat is russische roulette spelen
  • Steven De Smet

    4 jaar geleden
    tot je ook geconfronteerd wordt met het feit dat een familielid alleen komt vast te zitten in het buitenland op de luchthaven en niet weet hoe of wanneer die kan terugkeren.. eens zien of jullie dan zitten te roepen om de luchthaven te sluiten
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Doe wat Van Ranst zegt ,niet adviseren thuis te blijven zet ze verplicht in quarantaine en luchthaven dicht . Hebben ze niks geleerd uit wat er gebeurd is na het krokusverlof , wij moeten binnen blijven en opletten en nu halen ze massaal mogelijke besmette mensen hierheen zonder controles en maatregelen te nemen .Een nieuwe flater van de huidige beleidsmensen .