EPA
Volledig scherm
© EPA

OVERZICHT. 150 euro extra voor wie in tijdelijke werkloosheid komt, maatregelen kosten begroting 8 tot 10 miljard

De federale regering heeft een reeks nieuwe maatregelen genomen om de werknemers en bedrijven in ons land te ondersteunen wanneer ze getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus. Zo zullen tijdelijk werklozen, die nu al met meer dan 670.000 zijn, 150 euro netto per maand extra krijgen. Zowel burgers als kmo’s en bedrijven krijgen uitstel op het betalen van belastingen, en reizigers krijgen een cheque als hun pakketreis komt te vervallen. De maatregelen zullen de begroting 8 tot 10 miljard euro kosten.

122 reacties

  • TAMARA VAN OSSELAER

    4 jaar geleden
    echt frustrerend is het om full-time te moeten blijven werken en zelf in te staan voor het thuisonderwijs van de kinderen en dat voor een peulschil meer dan de thuisblijvers!
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    iedereen denk recht te hebben op iets .Wie zal dat betalen ?Wel er is één oplossing die niets kost maar wel veel opbrengt.Draai die staats hervormingen terug en bestuur met één regering die door alle belgen kan verkozen worden ..De nationalisten zijn de schuld van onze grote te korten .Zowat 10 miljard op jaarbasis ,minimaal want wat kosten al die regeringen met hun kabinetten en vriendjes jobs.
  • Jos Temmerman

    4 jaar geleden
    Begrotingstekort was al minstens 12 miljard , daar nog eens 8 tot 10 miljard bij ,plus al derest nog , straks zit je met een begrotingstekort van 30 miljard , wie denk je dat dit gaat betalen..
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    En degene die moeten werken worden gestraft, de boete komt in 2021 met verhoogde solidariteits bijdrage. De sterkste schouders moeten het meeste bijdragen en dat zijn mensen die nu werken. Van de grootverdieners nog geen enkel signaal opgevangen wat zij gaan bijdragen. Misschien een extra witte vlag uithangen en een schouderklopje voor zichzelf wij zijn toch goed.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Zelfstandigen die moeten sluiten krijgen ook overbruggingssteun. En velen zullen het verlies compenseren door de inhaalbeweging achteraf. Een tand die nu niet kan behandeld worden moet dat later nog wel. Mensen die plots hun inkomen zien dalen moeten wel geholpen worden. Dat is in het belang van iedereen. Als leningen niet meer betaald kunnen worden en banken omvallen. De koopkracht te sterk daalt en bedrijven moeten sluiten. Dan worden die klagers die niet getroffen zijn ook het slachtoffer.