Materialise
Volledig scherm
© Materialise

3D-geprinte deuropener helpt verspreiding coronavirus tegengaan

Woon.Materialise, een Belgische pionier op het gebied van 3D-printen, heeft een 3D-geprinte deuropener ontworpen die het mogelijk maakt om deuren te openen en te sluiten met de onderarm, waardoor er geen direct contact met de deurklink meer nodig is. Het bedrijf biedt het ontwerp in volle coronacrisis  gratis aan en roept iedereen met een 3D-printer op om de deuropener overal ter wereld beschikbaar te stellen.

4 reacties

  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    Dat klopt volledig Jos! Maar daar is een groot probleem aan: dat is gebaseerd op normale-mensen-gezond-verstand en daar is bijna niks meer van aanwezig in de hoofden van de hoogopgeleide academische generatie. Je komt er ook niet mee in de krant, je hebt er geen hoog-technologie voor nodig. Voor degenen die weten wat het is: met 1 simpel inbussleuteltje kan je 99,9% van alle deurklinken "updaten naar corona".
  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    Je kan de klink ook 90° draaien en gewoon omhoog zetten , dan kan je ze gewoon met dezelfde elleboog openen :-)
  • lode wijk

    4 jaar geleden
    openen doe ik altijd zo ook zonde dat toestel, maar sluiten is iets moeilijker
  • Jos Indebroek

    4 jaar geleden
    Ik zie iedereen de deuren op de zotst mogelijke manieren open doen. Bovenaan de deur, onderaan de deur, overal wordt de deur aangeraakt behalve aan de klink. Nochtans, als ik de deur wil desinfecteren spuit ik enkel op de klink. Niet op de bovenkant, niet op de onderkant. Maar op de gladde (gemakkelijk te reinigen dus) klink. Deze gadget is ook zever als iedereen in zijn elleboog hoest om er dan een deur mee open te wringen. Gebruik toch eens jullie gezond verstand...