Archief
Volledig scherm
Archief © Shutterstock

Huurders kunnen ‘buitengewone omstandigheden’ inroepen bij verhuisproblemen

De maatregelen in het kader van het coronavirus kunnen ook huurders voor lastige problemen stellen. Wat met huurders in opzeg die door de maatregelen geen huisbezoeken meer kunnen afleggen, of huurders die geen beroep meer kunnen doen op de verhuisfirma? De Huurdersbond wijst in deze gevallen op de mogelijkheid om overmacht in te roepen. Dat kan echter niet altijd. Zo zijn verhuurders niet verplicht een deel van de huur kwijt te schelden voor wie tijdelijk werkloos is. Niets belet verhuurders om dit uit solidariteit te doen.

3 reacties

  • Claudine Vogt

    3 jaar geleden
    Ik heb problemen met huurders. Ze onderhouden mijn huis en tuin niet en nu is de tuin herleid tot enorme stortplaats. Wat kan ik doen? Mvg Clody
  • Marcus Vadis

    4 jaar geleden
    Hoe zit het met de huur van de studentenkoten? Moet de huur nog volledig betaald worden bij lange afwezigheid?
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    De huurdersbond legt uit hoe opgezegde huurders het kunnen regelen om langer in hun huurhuis te kunnen blijven. Maar wat dan met de rechten van de nieuwe huurder van dat pand? Moeten die van de huurdersbond dan op straat gaan wonen als zij hun oud pand WEL op tijd vrijmaken? Men gaat toch heel de huurmarkt niet ontwrichten om een lid van de huurdersbond plezier te doen?