Een volle aula van de Universiteit Antwerpen, voor de corona-uitbraak.
Volledig scherm
Een volle aula van de Universiteit Antwerpen, voor de corona-uitbraak. © Universiteit Antwerpen

Vlaamse universiteiten geven tot einde academiejaar enkel nog digitaal les

Er zullen dit academiejaar geen lessen meer worden gegeven in de aula’s van de vijf Vlaamse universiteiten. Dat hebben de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Gent, de Universiteit Hasselt en de Katholieke Universiteit Leuven samen beslist. Tot het einde van dit academiejaar zullen alle lessen digitaal, vanachter de webcam dus, worden geven.

2 reacties

  • Elsie Duppont

    4 jaar geleden
    Top! Voor de middelbare en lagere school zou dit ook kunnen! Wat een hoop nodeloze verplaatsingen zouden hierdoor uitgespaard kunnen worden. Dat zou ook ons milieu ten goede komen. Kijk maar naar Venetië. Bovendien kan het onderwijs veel meer afgestemd worden op het niveau van het kind. Ook dat is dringend nodig.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    zeer goed idee - hopelijk ook verder in de middelbare scholen
  1. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan