Archiefbeeld van vorige week: de Colruyt in Auderghem kende een grote toevloed aan kopers die enorm veel kochten, met lege rekken tot gevolg.
Volledig scherm
Archiefbeeld van vorige week: de Colruyt in Auderghem kende een grote toevloed aan kopers die enorm veel kochten, met lege rekken tot gevolg. © Photo News

Transportbedrijven kunnen aanvoer goederen niet meer aan door hamstergedrag

De transportbedrijven kunnen de aanvoer van goederen naar de retailbedrijven niet meer aan omdat er nog altijd te veel mensen hamsteren. En vrachtwagens die leveren aan sectoren die momenteel plat liggen, kunnen niet zomaar ingezet worden voor levering aan de retail. Dat zegt Transport & Logistiek Vlaanderen vrijdag.

24 reacties

  • Jean Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Stopt toch gewoon het "hamstergedrag", iedereen dat 6 rollen WC papier nodig heeft is niet normaal bezig... blikken sardienes en een paar scocomelks gaat erbij nog in...
  • Jan Jansens

    4 jaar geleden
    Vanaf het derde zelfde product verdubbel je de prijs dan is dat hamsteren direct gedaan. Blijf het grappig vinden dan mensen zoveel wc papier kopen dat kan er bij mij echt niet in.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    @Rene, ik werd die eerste vrijdag bijna vertrappeld door hamsteraars. Hordes mensen met elk een kar tot boven hun hoofd vol gestapeld met 15 kg rijst, 15 kg patatten, 30 pakken pasta, 24 liter melk, 50 potten blikvoer, 180 rollen wc-papier, enz. De kar viel amper nog te duwen of te trekken. En dan die blik in hun ogen. Blinde paniek. Laat zo een bus per dag los in de supermarkt en er schiet niks meer over voor wie even kalm zijn boodschappen voor een week of 2 wilt komen doen.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Er wordt bijna niet gehamsterd, op enkele uitzonderingen na. Er wordt ons aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven, dus als je maar 1 keer per 2 weken meer naar supermarkt mag ipv 3 keer per week, dan is het toch logisch dat je minstenst drie keer zoveel mee moet doen om die periode te overbruggen. En alle restaurants gesloten, al wat daar verbruikt wordt komt nu uit supermarkt, logisch toch dat rekken leeg raken, heeft allemaal niks met hamsteren te maken dus.
  • Roger Horemans

    4 jaar geleden
    Schaf die microbekarretjes af , af alleen nog 1 boodschappentas, hamsteren opgelost