Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Europees president Charles Michel tijdens een persmoment eerder deze week.
Volledig scherm
Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Europees president Charles Michel tijdens een persmoment eerder deze week. © EPA

Europese Commissie schort begrotingsregels voor lidstaten op: “We activeren algemene ontsnappingsclausule”

Om de coronapandemie te bestrijden heeft de Europese Commissie vrijdag voorgesteld om de afspraken over het begrotingstraject van de lidstaten op te schorten. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen in een videoboodschap op Twitter meegedeeld. 

11 reacties

  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    Europa heeft financieel gefaald(Draghi) , er is geen migratiebeleid, er zijn geen afspraken gemaakt voor het coronavirus. Waarom bestaat Europa dan nog? Er is een reuze subsidiefraude, ambtenaren verdienen mega lonen, politici maken er zich rijk. Maar wat heeft de burger er nu aan? Weinig. Het is een geldverslindend bedrijf!
  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    De Europese Commissie doorstaat overduidelijk de politieke stresstest niet zoals hiermee blijkt. Ze verschansen zich nu al onder een hele grote paraplu. Hun einde is in zicht tot opluchting van vele.
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Wat ze zegt is eigenlijk capitulatie wat betreft de euro. Iedereen kan en mag doen wat ze willen. Het hele euro project valt uit elkaar. Met gevolg dat de markten nu vrij spel gaan krijgen en lidstaten tegen elkaar gaan uitspelen. We zullen de pond nog moeten terughalen.
  • gilberte Vergaelen

    4 jaar geleden
    Dat die eens vergaderen met hun video en speeltjes. De studenten van de Vlaamse Universiteiten krijgen les online tot einde schooljaar wat zeker niet ten goede komt bij velen, en die politiekers houden met niets rekening.
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    De EU wat betekent dat jong! Een holle doos waar wij enkel veel geld aan verloren. Niks in zijn eigen, eigen land eerst instelling is het nu in volle corona crisis. Net terwijl diezelfde EU nu zichzelf uiteindelijk kon bewijzen.