Vrijdag meldde Rome dat de autoriteiten in amper één dag tijd 600 nieuwe dodelijke slachtoffers genoteerd hadden. Daarmee steeg het aantal doden van de coronapandemie naar 4.032.
Volledig scherm
Vrijdag meldde Rome dat de autoriteiten in amper één dag tijd 600 nieuwe dodelijke slachtoffers genoteerd hadden. Daarmee steeg het aantal doden van de coronapandemie naar 4.032. © Photo News

Grootste stijging aantal doden in Italië sinds uitbraak coronavirus, land beperkt bewegingsvrijheid nog meer

In Italië is de grootste stijging van het aantal doden door het coronavirus geregistreerd sinds de uitbraak een maand geleden. De autoriteiten meldden vrijdag 627 nieuwe sterfgevallen, waardoor het totaal aantal slachtoffers nu 4.032 bedraagt. Het gaat om een sprong van bijna 20 procent. De Italiaanse regering voert nog scherpere lockdownmaatregelen in om de verspreiding van het virus in te dammen.

8 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Urban, degene die dringend aan vakantie toe waren en vertrokken zijn in volle corona crisis kunnen nu wat langer vakantie nemen, we hebben al genoeg miserie. Midden januari kwamen al berichten uit China dat de toestand zorgwekkend was hier was het om een banale griepje en iedereen mocht op vakantie vertrekken. Ik heb betaald en ik ga en nu kan een ander in de miserie werken zonder enige vorm van beloning, ze zullen het moeten doen met een bedankje van de regering.
  • Urban Vyaas

    4 jaar geleden
    Als ik zo hoor dat er op de canarische eilanden alleen nog 4000 Belgen vast zitten en die willen NU persé terug dan denk ik: wanneer zijn die vertrokken? Een week geleden? Misschien twee weken? 't Was al betaald zeker? Ondertussen zit iedereen in Spanje al een week in quarantaine. Dolle pret. Nu nog 250 euro pp voor de terugvlucht naar het "veilige" België. Met 300 mensen in zo'n vliegende metalen cigaar.
  • Freddy Baudewijns

    4 jaar geleden
    Beste George, hoe kan een mens dergelijke onzinnigheden aanhalen in deze tijden... Doe aub wat er gevraagd wordt : blijf in je kot en neem er mijn advies ook bij : baal in je ééntje maar verder tussen je vier muren.
  • Lieve Burssens

    4 jaar geleden
    Wat een verschil in aanpak in vergelijking met Belgie waar een halfslachtig, niet verkozen, maar vooral zwakke premier in volle crisissituatie niet verder komt dan "advies"! En dergelijke onbekwame kippen moeten wij dan een gigantisch loon betalen.
  • Jean Blanquart

    4 jaar geleden
    inderdaad Marc, dat moet belletjes doen rinkelen