Mannen stappen over de politielinten die de toegang tot Miami Beach moeten verhinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mannen stappen over de politielinten die de toegang tot Miami Beach moeten verhinderen. © AFP

In VS pakt iedere staat coronavirus anders aan: Californië gaat in lockdown terwijl Florida nog feestjes bouwt

In de Verenigde Staten varieert de aanpak van de coronacrisis even hard als in Europa. Zo mag je in Florida nog feesten op het strand, terwijl Californië een even strenge lockdown als België heeft. Het zijn gouverneurs en burgemeesters die beslissingen nemen, omdat er zo weinig beleid vanuit Washington komt.

7 reacties

  • Laurent Van De Velde

    4 jaar geleden
    Trump kan pas ingrijpen wanneer een staat de noodsituatie uitroept en die staat om federale hulp vraagt, niet eerder want dat zou ongrondwettelijk zijn...
  • hollants patrick

    4 jaar geleden
    amerika is zoals europa .ieder zijn eigen regels
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Als ze nu in Florida nog feestjes bouwen gaat er binnenkort veel plaats zijn in die gepensioneerden-staat. Ik heb net met een vriendin in Boston gebeld en daar zit iedereen, behalve de nutcases, braaf binnen, maar ook daar heeft het lang geduurd.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De VS heeft 2,8 hospitaalbedden per 1000 inwoners, Italië 3,2. De gezondheidszorg in Italië wordt door de overheid gefinancierd, 9% van het BBP en dekt bijna iedereen, en scoorde in 2000 bij een vergelijking door de WHO van 191 landen als 2e beste na Frankrijk. In de VS ben je afhankelijk van de private markt en 40 miljoen Amerikanen in de VS hebben zelfs geen ziekteverzekering en nauwelijks toegang tot het gezondheidssysteem.
  • Willy Scholaart

    4 jaar geleden
    In Florida zit een Maggy De Block daar zit het verschil, het duurt een paar weken langer eer ze het doorheeft.