Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bevestigt de beslissing. “Onze zorgverleners zijn cruciaal in de strijd tegen Covid-19", legt ze uit.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bevestigt de beslissing. “Onze zorgverleners zijn cruciaal in de strijd tegen Covid-19", legt ze uit. © Photo News

Overheid steunt ziekenhuizen met 1 miljard euro

De federale overheid ondersteunt ziekenhuizen door hen een thesaurievoorschot toe te kennen van 1 miljard euro. Hierdoor kunnen ze een gebrek aan inkomsten overbruggen en beschikken ze over voldoende middelen om de strijd tegen de coronapandemie aan te gaan. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) reageert tevreden.

7 reacties

  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Er moet dan deze crisis voor gebeuren en plotseling kan er nu wel geld voorzien worden. Zij gaf het geld liever aan massa migratie, daar gaan en gingen alle miljoenen naartoe en nog! Na de crisis zal men de rekening van heel deze minderheidsregering opmaken!
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Is het mogelijk dat mens niet meer te laten zien a.u.b.
  • herman Cousse Zosima

    4 jaar geleden
    Iemand gaat dat moeten betalen denk ik,of speelt de begroting niet meer mee?
  • marc schollaerts

    4 jaar geleden
    Daar zal ze zeker bij horen Want ze moet ook haar zakken kunnen vullen
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Al maanden gehoord van de politiekers dat er veel geld tekort is. Van waar komt al dat geld plotseling? zowel federale, Vlaamse en Walase regering.