Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in VTM Nieuws.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in VTM Nieuws. © Printscreen video VTM Nieuws

Van Ranst: “Het wordt onmogelijk om coronamaatregelen onmiddellijk te stoppen”

Het werd al vaker gesuggereerd, maar ook viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) zegt in de studio van VTM Nieuws dat de coronamaatregelen in ons land heel waarschijnlijk niet op 5 april zullen worden opgeheven. “Die paasvakantie wordt er geen zoals de andere paasvakanties”, aldus Van Ranst. “Zelfs als we volgende week in het beste geval een kentering beginnen te zien, wordt het onmogelijk om die maatregelen al onmiddellijk te stoppen.”

48 reacties

  • Kurt Nowe

    4 jaar geleden
    Mr Deckers juiste stelling. Nu nog het bewijs!
  • Mieke T'Seyen

    4 jaar geleden
    Omdat er een duidelijke link is met een boek durf ik deze boodschap ook hier verspreiden. Top idee voor de kleinsten uit Australië. We gaan op berenjacht! Plaats een teddybeer zichtbaar aan je raam. De kinderen kunnen dan tijdens hun wandeling proberen beren te spotten. Geweldig toch?! Laat je weten of je mee doet? Dan kunnen we vandaag nog op jacht... Best ook delen in jullie lokale gemeenschappen!
  • peter de vadder

    4 jaar geleden
    Ik snap niet dat bij ons pralinewinkels open zijn. Dat moet wel erg noodzakelijk zijn.
  • Hedwig Gosseye

    4 jaar geleden
    Wat na de crisis, china zal denk ik het laatste nog niet gezien en gehoord hebben vanuit gans de wereld.
  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    De meeste europese landen zijn bewust het virus aan het verspreiden, zoveel is wel duidelijk. Mogelijk is dat de juiste aanpak, indien het daarmee beheersbaar blijft. Zeer vreemd is dat in Belgie niemand mag weten waar het écht broeit, dus iedereen denkt dat het waarschijnlijk ver uit de buurt is. We zijn geblinddoekt auto aan het rijden. Ook jammer en vreemd dat de wetenschappers elkaar en zichzelf vaak tegenspreken. Allemaal mistig.