Geert Meyfroidt (UZ Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Meyfroidt (UZ Leuven). © VRT/Vandaag

Waarom ons land betere vooruitzichten heeft dan Nederland of Spanje

Veel intensivecare-bedden redden levens: dat bewijst Duitsland, waar het coronavirus in alle hevigheid heeft toegeslagen en toch ‘maar’ 44 mensenlevens heeft gekost. In de Italiaanse ziekenhuizen overheerst de totale chaos en zijn verhoudingsgewijs al dertig keer zoveel doden gevallen. Volgens Geert Meyfroidt, staflid Intensieve Zorgen van het UZ Leuven, wordt het voor Spanje straks nog erger en ook Nederland en het Verenigd Koninkrijk staan voor enorme problemen.

73 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    In Nederland begon een grote uitbraak vroeger, in Noord-Brabant. En hun bevolking is ook anderhalf keer zo groot. Dat in acht genomen is het verschil voorlopig toch niet groot.
  • Johan Vercarre

    4 jaar geleden
    Ons land doet dat héél goed. Ik begin zowaar trots op mijn eigen land te worden.
  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Goed dat wij bij de top zijn wat goede ziekenhuizen en goede zorg betreft. De werkende bevolking en de gepensioneerden betalen in dit land dan ook mega veel belastingen, daarmee behoren we ook tot de Top 3 van Europa.
  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Meer dan duidelijk dat het afbraak beleid van onze gezondheids zorg mag stoppen!Vandaag zijn het helden volgend jaar een verlies post! Want er was nog veel te snijden in sociale zekerheid en gezondheids zorg.
  • Glenn Symons

    4 jaar geleden
    Goe bezig België. Maar dat horen er hier velen niet graag. Die verdoen hun tijd liever met zagen en op popilistiche partijen stemmen...