De drones zenden een audioboodschap in drie talen uit om iedereen te herinneren aan de noodzakelijke maatregelen van social distancing.
Volledig scherm
De drones zenden een audioboodschap in drie talen uit om iedereen te herinneren aan de noodzakelijke maatregelen van social distancing. © Politie Brussel HOOFDSTAD Elsene

Brusselse en federale politie zetten sprekende drones in om te controleren: “Hou afstand”

De lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene en de federale politie zullen niet alleen patrouillevoertuigen maar ook drones inzetten om het uitgaans- en samenscholingsverbod te controleren. Dat meldt de Brusselse lokale politie op sociale media, vergezeld van een opvallende video waarin te zien is dat de vliegende bewakers ook spreken.

9 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Ik ging gisteren naar de dokter, neen niet voor corona. gewoon. aan de ingang van het H. Hart in Leuven was een koppel aan het kussen dat het een lieve lust was. Waarschijnlijk om de artsen en verplegend pers uit te lachen. Dan hebben wij het toch goed te zeggen, blijft minstens 1 m van elkaar weg. En zelf die drone zou hier niets aangedaan hebben. Tenzij nieuwsgierig zijn, en hopen dat er nog iets meer van komt. Waar ze dan op kunnen afkicken.
  • JOris VVlaenderen

    4 jaar geleden
    die drone zal dan toch ver genoeg van mij moeten blijven of ie zal niet lang meer vliegen!
  • Frans Dedokker

    4 jaar geleden
    En hoe gaat die boetes uitschrijven? Of krijgen bepaalde bevolkingsgroepen weer geen boetes?
  • Robert Hulsman

    4 jaar geleden
    Goede en zinvolle inzet van duur materiaal.
  • Ludo Hermans

    4 jaar geleden
    Waar eten politici dagelijks op onze kosten, nu alle sterrenrestaurants gesloten zijn?