Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

PVDA vraagt tijdelijke opschorting ziektebriefjes

Kamerlid Sofie Merckx (PVDA) pleit ervoor tijdens de coronacrisis de ziektebriefjes tijdelijk op te schorten. Huisartsen verliezen volgens haar immers tijd en energie aan de administratieve rompslomp voor het schrijven en versturen van ziektebriefjes. Merckx stelt daarom voor het Zweedse voorbeeld te volgen en tijdelijk alle doktersbriefjes van minder dan veertien dagen te laten vallen.

27 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan ze eens die artsen die nog steeds het vertikken alleen het remgeld te ontvangen op de vingers tikken.Ken ouderen waar de arts op visite komt en nog steeds volle bedrag innen waarbij de patient dan naar de ziekenkas moet (ik als vrijwilliger)om hun visite terug te krijgen.Kunnen ze eens langzaam dit als verplicht invoeren zodat nodeloze en overtollige verplaatsingen ook niet moeten en 't zal milieu ook goed doen.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Zoals in Nederland, daar bestaan helemaal geen doktersbriefjes voor afwezigheid op het werk. En dat systeem werkt daar ook.
  • Thierry Piette

    4 jaar geleden
    Volledig akkoord PVDA, maar het mes moet langs de twee kanten snijden. Dan moet ik als zelfstandige ook geen papieren meer binnenbrengen bij de overheid als ik subsidies wil via de KMO portefeuille. Ik kan subsidies krijgen via die portefeuille als ik cursussen volg. Maar weten jullie ook hoeveel tijd je daar in moet steken als kleine zelfstandige? Hoe ingewikkled die procedure is? Ofwel vereenvoudig je het voor iedereen, ofwel blijft het zoals het is.
  • Zulma Terrana

    4 jaar geleden
    De papier winkel moet blijven draaien ook al loop je het risico op besmetting bij de dokter. Wij moeten nu bedrijven zakken vol geld toestoppen (gratis kan nu dus wel), en kopen in online België. Maar als arbeiders iets aan de rijke bedrijven vragen dan kan ineens niks meer.
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Dat is evident, overwegende de omstandigheden