De politie controleert de afritten richting kust.
Volledig scherm
De politie controleert de afritten richting kust. © Twitter/Politie Westkust

Boetes voor dagjestoeristen aan de kust: “Onze boodschap is duidelijk: blijf vooral thuis”

De politie aan de kust voert dit weekend strenge controles uit. Zo wil ze vermijden dat mensen naar de kustgemeenten afzakken om te gaan uitwaaien. Wie geen geldige reden heeft, riskeert een boete. Afgelopen week schreef de politie van Blankenberge al 17 processen-verbaal uit.

41 reacties

  • pascale binard

    4 jaar geleden
    Nog meer controles invoeren
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Straks, de politie, uw besmette en besmettende vriend... Want hun ontsmettingsgel staat / stond in hun auto... en voor de rest, niks van bescherming of social distance, niet onder elkaar en niet naar de burger toe. Maar wel deze social distance-boodschap controleren en verkondigen met een drone...
  • guy vermeulen

    4 jaar geleden
    Ik zit hier nog aan zee.
  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    Als je een tweede verblijf hebt is dat teken dat je je die tax ook wel kan veroorloven. Stop dus met zagen. Er zijn mensen die het met veel minder moeten stellen, er mogelijk harder voor moeten werken dan jij, en die als ze ziek vallen serieus in de miserie zitten. En als men tegen het einde van de week inderdaad een kentering wil zien, dan zullen de egoïsten en lomperiken snel een serieuze ommezwaai in hun gedrag moeten maken of het gaat hier alsnog de verkeerde kant op.
  • Jean-Marc Carton

    4 jaar geleden
    die uit het binnenland moeten nu hun corona niet naar de kust brengen, de belgen zijn hardeers, juist gezien op het nieuws dat ze in brussel niet wisten dat er samenscholinsverbod was. Geef ze een premie of iets en ze zullen wel weten waar ze moeten zijn. Ze begrijpen dan niet waarom er in brussel meer doden vallen. Veel strenger zijn is de boodschap.