Dodelijk verkeersongeval in Zeebrugge: dokwerker Birgen (39) mist bocht en komt in beek terecht

© tlg

Een dertiger uit Zeebrugge is vrijdagavond rond 20.45 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het industrieterrein van Zeebrugge. Dat meldt het West-Vlaamse parket, afdeling Brugge.

jve, tlg

De dokwerker reed rond 20.45 uur in het industrieterrein in Zeebrugge. Daar liep het helemaal fout. Zijn wagen belandde er na een flauwe bocht tegen een betonnen overgang, waardoor hij uiteindelijk in een beek terechtkwam. De auto vatte meteen vuur, waardoor de 39-jarige Birgen geen schijn van kans had.

De toegesnelde hulpdiensten konden enkel zijn overlijden vaststellen. Zijn wagen was volledig uitgebrand. “Er werd een deskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. We gaan ervan uit dat er geen andere wagen bij was betrokken”, klinkt het bij het parket. “Vermoedelijk lag een te hoge snelheid aan de oorzaak. Het parket onderzoekt of er camerabeelden zijn van het ongeval. Er werd geen wetsgeneesheer aangesteld.”

De impact van de klap werd duidelijk toen de wagen van Birgen getakeld werd: die was volledig verhakkeld en klaar voor het schroot. Het kostte ook heel wat moeite om de wagen uit de beek te halen.

Zaterdag regende het steunbetuigingen van collega’s, vrienden en familie op Facebook. Birgen was een graag geziene gast. Zijn familie is kapot van het verlies. “Birgen was een persoon waar iedereen iets kon of mocht aan vragen”, vertelt Melissa, zijn zus. “Hij sprong voor iedereen in de bres. Birgen lachte ook graag: plezier maken was zijn handelsmerk.”

Ook bij de kleinsten was hij graag gezien: het slachtoffer had een petekind. “Hij was mijn jongste zoon. Voor hem was hij een held”, klinkt het nog bij zijn zus. “Sinds deze zomer was hij samen met zijn vriendin. Zij maakte hem terug echt gelukkig na enkele stuk gelopen relaties.” Dat zijn naasten het verlies nog niet goed kunnen plaatsen, is niet meer dan logisch. “Hij laat een enorme leegte achter en we kunnen het allemaal nog niet geloven”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen