Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Dagtoerisme naar de kust verboden: politie werpt wegblokkade op

Dagtoerisme naar de kust verboden: politie werpt wegblokkade op
Beeld ANP

De politie aan de kust voert dit weekend strenge controles uit. Alle niet-essentiële verplaatsingen naar het kustgebied, zoals dagtoerisme, zijn verboden op straffe van een boete. Ook tweedeverblijvers moeten thuisblijven.

De politie van Blankenberge start met wegblokkades op alle belangrijke invalswegen. Daarnaast controleren motorrijders de duinen en is ook de federale politie te paard aanwezig. Ook een drone wordt ingezet.

Volg de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus in onze liveblog.

“Er komt geen waarschuwing. Niet-essentiële verplaatsingen naar de kust zijn uit den boze”, waarschuwt perswoordvoerder Philippe Denoyette. Wie een niet-essentiële verplaatsing doet, kan daarvoor een proces-verbaal en daaropvolgend een boete krijgen. 

Gisteren werden al verschillende boetes uitgeschreven. In de namiddag stond de teller op 17, en daar kwamen er ‘s avonds nog eens 15 bij.

Grenzen gesloten

Ondertussen zijn alle grenzen met Nederland en Frankrijk gesloten. De politiezones Knokke-Heist-Damme, Grensleie en Westhoek controleren streng de grenzen en de invalswegen richting kust. Daarbij krijgen ze ook hulp van de cavalerie.

Volgens de politie maken nog te veel mensen niet-essentiële verplaatsingen. Ook zitten mensen vaak met te veel vrienden in de auto.