Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Leger ingezet om overleden Italianen van Bergamo naar andere steden te brengen

In Italië wordt het leger ingezet om mee doodskisten te vervoeren.Beeld EPA

In Italië heeft het leger in de nacht van vrijdag op zaterdag doodskisten overgebracht van Bergamo naar andere steden, aangezien er in de stad niet voldoende plaats is om de mensen die door het coronavirus stierven te begraven of te cremeren.

Volgens persagentschap Ansa werden afgelopen nacht ongeveer zeventig doodskisten weggevoerd, zodat de overledenen in andere provincies gecremeerd kunnen worden. Bergamo ligt in Lombardije, de noordelijke regio die het zwaarst getroffen is door de coronapandemie. Vrijdag alleen stierven in de stad bijna 90 mensen, terwijl meer dan 5.100 mensen besmet zijn met het virus. Volgens experts ligt het aantal besmettingen, net zoals overal, waarschijnlijk veel hoger.

“We hopen dat we snel licht aan het einde van de tunnel zien, maar voorlopig zien we het nog niet”, zei burgemeester Giorgio Gori. Er werd in de regio een veldhospitaal opgezet om de overbevolkte ziekenhuizen een beetje ademruimte te geven.

De strenge lockdownmaatregelen lijken voorlopig nog geen positieve impact te hebben op het aantal besmettingen in Italië. Vrijdag meldden de autoriteiten een recordaantal van 627 overlijdens, wat het totaalaantal overlijdens op meer dan 4.000 brengt. Het aantal overlijdens ligt sinds donderdag officieel hoger dan in China, waar de coronapandemie ontstond en waar 3.245 doden vielen. In Italië zijn volgens de Civiele Bescherming ook meer dan 47.000 mensen besmet.