Direct naar artikelinhoud
Soap & Co

Celebs paraderen niet langer in niemendalletjes, maar met mondmaskers van 400 euro

Idris Alba deelt in een video dat hij positief test op het coronavirus.Beeld rv

Hoe vergaat het the rich & famous? Fernand Van Damme bespiegelt in Soap & co elke week de levens van de sterren. Deze keer: het coronavirus maakt geen onderscheid tussen rangen en standen. Verandert deze crisis ons glamoureus beeld van de celebs?

De gedachte dat Madonna weleens aan ­flatulentie zou kunnen lijden, vond ik altijd totaal onwezenlijk. Net als het feit dat Leonardo DiCaprio misschien wel in zijn slaap kwijlt of dat Call Me By Your Name-ster Timothée Chalamet weleens heel vreemde geluiden tijdens het vrijen zou kunnen maken.

‘Sterren zijn ook maar mensen’, wordt soms gezegd, maar tot dusver vond ik het moeilijk om dat te accepteren. Zelfs nu, in deze Instagram-tijden waarin de ene na de andere celeb niet zulke flatterende kiekjes deelt, vind ik het moeilijk om hun ‘gewonigheid’ te zien. Hoezo, Kim Kardashian gaat ook naar de wc en dient zelf haar derrière (die voor 18 miljoen euro is verzekerd) proper te vegen? En hoezo, zij kent het concept van een wc-borstel? Ja tarara. Dacht ik lang.

Arnold Schwarzenegger, Tom Hanks en Beyoncé zijn sterfelijk, zegt u? Zwans niet! Een wereld ­zonder Queen B, dat bestaat toch niet? Opnieuw: dacht ik. De coronapandemie zet dat hele denken nu op zijn kop. TV Familie openslaan en celebs niet langer in niemendalletjes op de Caraïben zien paraderen, maar met mondmaskers van 400 euro: dat is het nieuwe normaal.

Lees ook

De corona-bekentenis van Tom Hanks schudde de VS wakker

Naomi Campbell gaat nog een stapje verder en stapt enkel ‘hermetisch afgesloten’ op een vliegtuig. Dat betekent: met witte wegwerpoverall, caoutchouc laarzen en een blits mondmasker. Tom Hanks en Idris Elba zijn al met het virus besmet. En wij die dachten dat we met de storm Ciara alles ­hadden gezien.

Tijdens deze verwarrende periode heeft het iets verzachtends: we’re all in this together. Van Donald Trump tot onze bomma en van Hilde Crevits tot Brad Pitt: Covid-19 maakt geen onderscheid in rang of stand. Niemand lijkt er op dit moment immuun voor, zelfs niet als je vijf Oscars op je schouw hebt staan, je kleerkast vol Balenciaga hangt of je een tweede verblijf op de Seychellen hebt.

Lady Gaga en Dua Lipa zijn in zelfisolatie gegaan, net als Kim Kardashian. Ik heb geen al te hoge dunk van Kim en haar familie, eigenlijk vind ik hen maar breinloze bimbo’s die jonge meisjes een fucked up schoonheids­ideaal proberen te verpatsen. Maar misschien vergis ik me, want Kim K. heeft de laatste dagen extreem veel bewustzijn bij haar 169 miljoen volgers ­gecreëerd om zich te beschermen tegen het coronavirus.

Een schattig filmpje van haar vier kinderen North, Saint, Chicago en baby Psalm die zich in ­zelfisolatie met een paar ­kartonnen dozen entertainen, krijgen we er gratis bij.

Opnieuw, het lijkt alsof we gelijken zijn. Maar dat zijn we niet. Als Idris Elba het coronavirus bij zichzelf vermoedt, moet hij maar met zijn vingers knippen en hij krijgt een test. En Kim Kardashian zal zich tijdens deze quarantainetijden ook weleens vervelen, maar kan dat wel doen in een villa van 18 miljoen euro.

We zijn gelijken, maar eigenlijk ook niet.