De mortuaria in de brede omgeving van Bergamo zijn overvol. Legertrucks met daarin de doodskisten met coronaslachtoffers moeten uitwijken naar crematoria buiten Lombardije, zoals hier aan een begraafplaats in Ferrara in de minder zwaar getroffen regio Emilia-Romagna. Na de crematie gaan de urnen aar de nabestaanden in Lombardije.
Volledig scherm
De mortuaria in de brede omgeving van Bergamo zijn overvol. Legertrucks met daarin de doodskisten met coronaslachtoffers moeten uitwijken naar crematoria buiten Lombardije, zoals hier aan een begraafplaats in Ferrara in de minder zwaar getroffen regio Emilia-Romagna. Na de crematie gaan de urnen aar de nabestaanden in Lombardije. © AP

Alweer triest record in Italië: afgelopen 24 uur 793 doden door coronavirus

In Italië is opnieuw het record verbroken van het aantal doden op 24 uur tijd door het coronavirus. De Civiele Bescherming meldt dat in het afgelopen etmaal 793 mensen om het leven kwamen. In totaal stierven nu al 4.825 mensen in Italië aan het virus.

24 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De lockdown in Italië telt voor twee : de crisis speelt zich af in het rijke noorden met een degelijke gezondheidsinfrastructuur. Men is bang dat er verspreiding zou komen naar het zuiden waar die gezondheidsinfrastructuur veel veel minder is. Zoals hier op het Franse platteland. Blij dat er geen vakantieverplaatsingen meer mogen.
  • Kurt De Meue

    4 jaar geleden
    De tragiek van de EU is dat er geen europees gezondheidsbeleid is. De landen van de EU met een goed gezondsheidszorgsysteem hebben nooit de inmenging van Europa gewild omdat het dan gaat over SOLIDARITEIT met landen met een minder goed uitgebouwde gezondheidszorg en daar wringt het schoentje. Wanneer natuurlijk alles in de soep begint te draaien zoals nu, dan beginnen die landen die steeds op de rem hebben gestaan te kijken naar Europa. Draag zorg.
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    @ronny: shengen zal alleen vrij verkeer van goederen worden. vrij verkeer van mensen zonder europees gezondheidscentrum is weer een dikke blunder gebleken van de EU
  • Denis Stock

    4 jaar geleden
    Het lamlendige EU blijft achterwege. Grote woorden vele beloftes.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    We zitten nu wereldwijd aan 300.000 geregistreerde besmettingen en 12994 doden volgen de John Hopkins University in de VS. En het sterftecijfer tegenover de geregistreerde besmettingen blijft dus draaien ronde de 4,3%.