Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

‘Trump wil Noord-Korea helpen bij bestrijding coronavirus’

In juni vorig jaar schudden Kim Jong Un (L) en Donald Trump (R) elkaar al de hand.Beeld AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een brief aangeboden om samen te werken bij de bestrijding van het coronavirus. Dat hebben Noord-Koreaanse staatsmedia gemeld.

Volgens de staatsmedia heeft Kim een brief van Trump ontvangen waarin de Amerikaanse president zegt dat hij hulp wil bieden in de strijd tegen epidemieën, alluderend op het coronavirus. Ook zou Trump schrijven dat hij de relaties tussen Pyongyang en Washington wil verbeteren. Het is niet duidelijk wanneer de brief werd verstuurd.

Noord-Korea noemde de brief een teken van de “de speciale en zeer hechte persoonlijke betrekkingen” tussen de twee leiders, ondanks recente wrijvingen.

Volg de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus in onze liveblog.

Het bericht komt er kort nadat Noord-Korea een “niet-geïdentificeerd projectiel” had afgevuurd in de Japanse Zee. Begin maart vuurde het nucleair bewapende land al twee keer soortgelijke projectielen af. Volgens Japan ging het om ballistische raketten. De laatste lancering vond plaats aan het einde van de onderhandelingen tussen Washington en Pyongyang over de Noord-Koreaanse nucleaire en ballistische programma’s.

Er heerst mysterie rond de hoeveelheid besmettingen en doden in het land. Officiële berichten van de regering zeggen dat er geen interne besmettingen zijn vastgesteld in het land, enkel bij buitenlanders.