Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © RV

"Mensen aanmoedigen om te blijven werken zodat economie kan blijven draaien”

Piet Vanthemsche, een van de co-voorzitters van de Economic Risk Management Group (ERMG) die de regering bijstaat in de aanpak van de coronacrisis, roept de mensen zondag op Radio 1 op om zoveel mogelijk te blijven werken om de economie draaiende te houden. De werkgevers moeten dan ook voldoende voorzorgen nemen zodat mensen die niet kunnen telewerken toch veilig kunnen werken.

92 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    BDW en Trump vertonen veel gelijkenissen,forse belastingverlagingen voor superrijken en besparen op gezondheidszorg,sociale zekerheid en dienstverleningen. Ook verpleging,onderwijs enz..slikken bittere pillen.Gelukkig treft deze regering nog wel sociale maatregelen voor werkenden en niet werkenden.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Lucie Vervaeke het zijn toevallig mensen die onderbetaald worden die nu blijkbaar onmisbaar zijn en moeten blijven werken aan hun laag loon en zonder premie. Of denk je dat een vuilnisman, een postbode, een verzorgende in een rusthuis, huishoudhulpen en poetshulpen bij bejaarden, een warenhuis bediende, logostiek, een verpleegkundigen enz een wedde hebben van een parlementslid of van een beschermde ambtenaar. Toevallig sectoren waar weinig gestaakt wordt.
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Mr. Vanthemsche de reactie gezien van BDW in de zevende dag gisteren? Toen de Connor Rousseau aandacht vroeg voor oa de besparingen bij verpleegkundigen na de crisis viel Bartje bijna van zijn stoel van stoel van het neen schudden. Op veel respect zullen de verpleegkundigen NA de crisis blijkbaar niet moeten rekenen bij BDW.
  • Lucie Vervaeke

    4 jaar geleden
    Goede beslissingen welke onze politiekers nemen.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    voor wie negatief erover is..het is kiezen tussen de cholera en de pest. maw, een lange lockdown ontwricht de economie zeer sterk EN dreigt het hele systeem op te blazen, een crash is vrijwel zeker. De pest dus. En je voorkomt geen besmettingen, het is een vertraging ervan. Anderzijds, zet je na een paar weken de economie weer op gang, mensen raken mogelijk sneller besmet maar de recessie zal niet onoverkomelijk zijn. Cholera, en dat is te genezen. De crash of de acute recessie, kies maar.