© rr

Chinese club bevestigt: “Marouane Fellaini test positief op coronavirus”

Marouane Fellaini heeft bij zijn terugkeer naar China afgelopen week positief getest op het coronavirus. Dat heeft zijn Chinese club Shandong Luneng zondagochtend bevestigd. De middenvelder van is de eerste speler uit de Chinese Super League die besmet raakt.

Maarten Delvaux

Fellaini keerde afgelopen vrijdag terug naar China om zich klaar te maken voor de Chinese voetbalcompetitie. Bij zijn aankomst in Jinan werd hij direct door een lokaal medisch team onder handen genomen. Voor hij opnieuw op het trainingsveld bij Shandong Luneng mocht staan, moest de middenvelder sowieso verplicht 14 dagen in quarantaine. Een maatregel die voor elke inkomende Europeaan geldt in China. Bij die eerste testen heeft Fellaini nu positief getest op het coronavirus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Chinese autoriteiten maken zich sterk dat de competitie op 18 april zou kunnen hervatten. Het land werd zwaar getroffen door het coronavirus, maar krabbelt langzaam terug recht. Fellaini is niet de eerste topvoetballer met corona. Onder andere Paulo Dybala (Juventus), Blaise Matuidi (Juventus), Callum Hudson-Odoi (Chelsea) en Eliaquim Mangala (Valencia) zijn besmet.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer