Dieven slaan toe bij 112-standplaats in Hoboken: “Extra zuur in deze tijden”

Overal in het land wordt geapplaudisseerd voor de medische hulpverleners die elke dag op de frontlijn staan in de strijd tegen Covid-19, maar in Hoboken worden ze op een andere manier “bedankt”. Daar werd ingebroken in de 112-standplaats. “In deze moeilijke tijden is dit extra zuur”, zegt Gert Paredis van Ambuce Rescue Team.

dvd

Het waren nota bene twee jonge vrijwilligers die zaterdagavond terugkwamen van een interventie toen ze merkten dat de deur van de standplaats aan de Antwerpsesteenweg was opengebroken. Alles bleek overhoop gehaald en een persoonlijke laptop van één van de vrijwilligers, die nog studeert, was gestolen. De politie kwam ter plaatse om vaststellingen te doen.

“Een inbraak is altijd vervelend, maar in deze periode is dit extra zuur”, zegt Gert Paredis, beroepskracht bij Ambuce Rescue Team dat de standplaats uitbaat. “Iedereen noemt de medische hulpverleners helden, maar onze vrijwilligers zijn wat mij betreft nog méér helden. Zij offeren zichzelf belangeloos op om anderen te helpen. Als zij dan slachtoffer van een diefstal worden, komt dat nog harder aan.”

Toch laten de slachtoffers zich niet kennen. In een Facebookpost zegt één van hen: “Ondanks deze situatie zijn we nog steeds beschikbaar voor de bevolking en nemen we elke oproep zonder enige terughoudendheid aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER