Premier Pedro Sánchez gisteren zijn zijn toespraak voor het Spaanse volk.
Volledig scherm
Premier Pedro Sánchez gisteren zijn zijn toespraak voor het Spaanse volk. © EPA

Noodtoestand in Spanje met twee weken verlengd: premier waarschuwt dat “zwaarste golf” nog moet komen

In Spanje wordt de noodtoestand die op 14 maart voor twee weken werd uitgeroepen, met nog eens twee weken verlengd tot 11 april. De grenzen van het land gaan om middernacht dicht. Premier Pedro Sánchez heeft dat aan de regeringsleiders van de regio's van het land meegedeeld. Sánchez verklaarde gisteren op de Spaanse tv dat het ergste in de coronacrisis nog moet komen en dat de toestand uit de hand dreigt te lopen. Naar verwachting stemt het Spaanse parlement op 25 maart met de verlenging in.

6 reacties

  • benny mange

    4 jaar geleden
    Wij wonen hier vast als Belg zijnde moeten leven van 1 pensioen wat niet haalbaar is
  • P V L

    4 jaar geleden
    Premier Pedro Sánchez verteld tenminste eerlijk aan de bevolking wat hen te wachten staat!
  • Frank Pierco

    4 jaar geleden
    Of ze gaan rantsoeneren omdat ze nu al beseffen dat het hele systeem op instorten staat. Ook de voedingindustrie heeft leveringen uit het buitenland nodig, evenals seizoensarbeid, vaak door buitenlandse krachten. Enzovoort enzovoort...
  • Urban Vyaas

    4 jaar geleden
    We spreken hier over Spanje. En eigenlijk is het in Spanje niet anders dan in de meeste Europese grootsteden. In Las Palmas de Gran Canaria bvb zijn de rekken nog goed gevuld. Maar dat is dan ook geen grootstad. In Madrid en Barcelona ligt dat anders, net als bvb in Brussel of Antwerpen; de enige twee Belgische grootsteden (dwz met ongeveer 1 miljoen inwoners). Daar heerst een andere sociologische dynamiek.
  • lieve rigo

    4 jaar geleden
    Natuurlijk waren ze aan het hamsteren, ben afgelopen week gaan boodschappen doen voor één week zoals normaal overal lege rekken asociaal is dat gedrag.