EPA
Volledig scherm
© EPA

Thuiszorgster trekt aan alarmbel: "Ik kan mijn werk niet veilig uitvoeren"

Een thuiszorgster uit de regio Antwerpen trekt in een open brief aan de alarmbel. Ze vindt dat ze haar werk niet veilig kan uitvoeren, omdat ze geen mondmaskers krijgt. "Wij zorgen zo al weken voor gevaar. Gevaar voor onze cliënten, voor onszelf en voor ons gezin", klinkt het. Bij Ferm, de vroegere Landelijke Thuiszorg, garanderen ze dat de mondmaskers eraan komen.

15 reacties

  • Jacky Vanderplas

    4 jaar geleden
    Wij zijn er klaar voor! En heeft (dokter)de block zich veilig afgesloten van de wereld en corrona. Inplaats haar schort aantrekt en zij zich ten dienste stelt van zieken en hulpverleners en mee in de linie zet. Ondertussen komt het virus met ladingen binnen op luchthaven zonder testen zonder quarantaine .ik woon momenteel in een land waar enkel de bewoners nog binnen mogen en dirrect in quarantaine gaan ged 14 dagen .iedereen gedraagd zich gedisiplineerd en hulpvol voor ons,oudere buren.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Begrijp ook niet waarom men de 5 miljoen niet verdelen kan onder al het verplegend personeel, zeker als men weet dat er nog 6 miljoen maskers extra komen.
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Jorge: In de supermarkt, waar ik ga winkelen, hebben ze doorzichtige schermen geplaatst tussen de kassier en de klant. Lijkt me heel wat effectiever dan mondmaskers.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    "Mondmaskers dragen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus, heeft weinig zin. Enkel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus en voor zorgpersoneel heeft het gebruik van zo’n masker wel zin" aldus de virologen. Waarom worden er dan massaal besteld "voor de bevolking", met fraude tot gevolg? Waarom was er geen stich voor de zorgverstrekkers? De crisis "onder controle"? Kotblijvers zijn de slimste!
  • Pascale Simmonds

    4 jaar geleden
    Iedereen die door zijn werk met meerdere mensen in contact komt, heeft recht op bescherming ! Als de werkgever dit niet kan geven,heeft men het recht om werk te weigeren.