Het Capitool in Washington, de thuishaven van het Amerikaans Congres.
Volledig scherm
Het Capitool in Washington, de thuishaven van het Amerikaans Congres. © EPA

Democraten blokkeren steunpakket van 1 biljoen dollar: “Te weinig steun voor medische sector”

De Democraten in de Amerikaanse Senaat hebben een pakket aan steunmaatregelen tegen de economische klap van het nieuwe coronavirus tegengehouden. Het steunpakket, dat goed is voor 1 biljoen dollar, moet bedrijven in de VS die door het coronavirus in de problemen zijn gekomen en werklozen helpen.

6 reacties

  • jan verbrugge

    4 jaar geleden
    Velen die niet snappen dat als je bedrijven in deze tijden niet helpt dat sommige van die bedrijven er niet meer zullen zijn na het virus, wat betekent mensen die geen job meer hebben en het dus enkel bergaf gaat met de economie daardoor wat dan weer slechter is voor iedereen. Denk even na voor je orange man bad blablabla commentaar geeft.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    In het verleden heeft Trump herhaaldelijk de bedrijven massaal gesteund terwijl de bevolking slechts peanuts kreeg. Wat doen de bedrijven met al die financiële steun als de bevolking geen medische hulp kan betalen en ten gevolge daarvan niet kan komen werken? Ze kunnen alleen deze steun in hun zak steken.
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Heel juist eerst de gezondheidszorg tja wat wil je van die achterbaks Trump enkel geld en bedrijven tellen voor hem op de eerste plaatst wapenindustrie... door Obama Care af te schaffen zitten miljoenen mensen zonder verzorging en kunnen nergens terecht zelfs medicatie te duur
  • Tim Van Acker

    4 jaar geleden
    1 biljoen dollar is toch gewoon 1 miljard? Ze zouden het geld beter aan medische doeleinden geven ipv in de industrie te pompen
  • DIRK RASSCHAERT

    4 jaar geleden
    Was het geen 2 triljoen dollar ?