Israëlische soldaten richten hun wapens op Palestijnse betogers.
Volledig scherm
Israëlische soldaten richten hun wapens op Palestijnse betogers. © Photo News

Israëlische soldaten schieten Palestijn dood op Westelijke Jordaanoever

Een Palestijn is gisteren doodgeschoten door Israëlische soldaten in de buurt van Nilin, ten westen van Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Dat melden het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid en het Israëlische leger.

1 reactie

  • Hubert Delcor

    4 jaar geleden
    Kogels tegen stenen. En dan verhinderen dat een ziekenwagen de gewonde naar een ziekenhuis kan brengen. Walgelijk noem ik dat. Maar blijkbaar stoort de internationale politiek zich al lang niet meer aan dergelijke feiten. Maar ja, als je ook maar één kritische noot durft laten horen over de bezettingspolitiek van Israël ben je ook meteen een antisemiet. Het uitverkoren volk, ik vraag me vaak af uitverkoren door wie en om wat te doen.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. “Aanzienlijke vooruitgang geboekt in gesprekken over staakt-het-vuren”

    TERUGLEZEN GAZA. “Aanzien­lij­ke vooruit­gang geboekt in gesprekken over staakt-het-vu­ren”

    De onderhandelingen over een wapenstilstand in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars boeken “aanzienlijke vooruitgang”. Dat meldt de Egyptische staatszender ‘Al-Qahera News’, op basis van een hooggeplaatste Egyptische bron. Desondanks is het einde van het conflict in de Gazastrook nog lang niet in zicht. Dat heeft de stafchef van het Israëlische leger zondag gezegd nadat het Israëlische leger bijna alle grondtroepen terugtrok uit het zuiden van de Gazastrook. Lees hier de updates van maandag 8 april terug.