© AFP

Coronavirus: Trump zegt “een beetje boos te zijn” op China

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag gezegd “een beetje boos” te zijn op China. Hij beschuldigde het land ervan cruciale informatie over de epidemie niet of te laat te hebben gedeeld.

De Chinese autoriteiten “hadden ons moeten informeren” zei de president tijdens een persconferentie in het Witte Huis. “Ik ben een beetje boos op China. Ook al heb ik president Xi (Jinping) graag en ook al respecteer en bewonder ik het land.”

Trump benadrukte dat de onderlinge relatie tussen beide landen “zeer goed” is, maar toonde zich ook kritisch. “Ik wou dat ze ons drie maanden eerder over dit probleem hadden geïnformeerd. We hadden wereldwijd veel levens kunnen redden.”

“Rand Paul testte positief voor Chinese virus”

China en de VS hebben elkaar de afgelopen tijd herhaaldelijk verwijten gemaakt over het coronavirus. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken schreef op Twitter dat “het Amerikaanse leger de epidemie misschien wel naar Wuhan heeft gebracht”. Trump deed zijn beklag over die bewering. “Ik stel het niet op prijs dat China zegt dat ons leger erachter zit”, zei hij tegen verslaggevers. Sindsdien heeft hij het op Twitter herhaaldelijk over het “Chinese virus”.

Na de persconferentie van zondag schreef hij dat Republikeins senator Rand Paul positief testte voor “het Chinese virus”:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer