Momenteel voert de politie grenscontroles uit. Het Vlaams Belang pleit ervoor om daarvoor het leger in te schakelen.
Volledig scherm
Momenteel voert de politie grenscontroles uit. Het Vlaams Belang pleit ervoor om daarvoor het leger in te schakelen. © Photo News

Vlaams Belang: “Schakel leger in voor grenscontroles”

Als het van oppositiepartij Vlaams Belang afhangt, moet de regering het leger inschakelen om de grenzen te bewaken. “De politie waakt over de binnenlandse veiligheid, het leger bewaakt de grens. Niets meer en niets minder”, stelt de partij.

27 reacties

  • Abdelmalik Malik

    4 jaar geleden
    Goed idee eigenlijk,waar dient het leger anders voor?
  • Danny Damiaens

    4 jaar geleden
    Blijkbaar leven sommige in een luchtbel,een tank aan de grens.Waar haalt men het idee al,best even in het zonnetje gaan zitten denil doet wonderen.Een heel goed idee want vele militairen en verschillende politiediensten zitten thuis om niet besmet te geraken in de kazernes.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Goed idee ,en beter dan een container die niet alleen de weg versperd, maar ook nog in de weg staat voor hulpdiensten als er iets gebeurd! Beter onze militairen hier inzetten dan in domme landen waar het niets uithaalt! Maar zorg dan ook goed voor deze militairen en laat ze niet moeten gaan slapen en rusten zoals varkens hé! Er bestaat zoiets als wooncontainers met alle comfort! En waar is onze douane, zoals vroeger?
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    Wat de EU niet kan bedenken zullen we maar beter zelf doen zeker? Nood breekt wet. Grenzen dicht! En hou de grenzen maar waarvoor ze dienen. Controle van goederen en personen. Daar dienen grenzen voor.! De fratsen van de EU kosten ons alleen maar handenvol geld. Dat onze militairen zich nu ook maar eens inzetten voor ONS te beschermen . Diegenen die ze betalen.
  • manneke Frans

    4 jaar geleden
    Het leger dient het land te beschermen. Wanneer doen ze dat?