Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Dertien nieuwe overlijdens in ons land, maar specialisten zijn voorzichtig optimistisch na nieuwe cijfers

Er zijn de voorbije 24 uur 13 nieuwe overlijdens bijgekomen door het nieuwe coronavirus in ons land. Dat meldt de FOD Volksgezondheid. Het totale aantal staat nu op 88 sterfgevallen. In de ziekenhuizen zijn nu 1.643 patiënten opgenomen, een stijging met 290 patiënten. De stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zwakt daarmee wel af, wat mogelijk goed nieuws is. Op intensieve zorgen liggen 322 patiënten, een stijging van 32 patiënten in de voorbije 24 uur.

18 reacties

  • roger boons

    4 jaar geleden
    top , maar sluit alle grenzen , nu doen . niemand meer binnen laten aub . en zeker die Nederlanders niet - ze luisteren toch niet .
  • Simonne De Pauw

    4 jaar geleden
    We hebben geleerd: kraai nooit te vroeg victorie! Maar als het zo mocht zijn, top! Best nog even doorbijten en maatregelen aanhouden!
  • Christophe Loix

    4 jaar geleden
    De tekenen zijn aan de wand dat er belange nog geen reden is om optimistisch te zijn. Grote kans dat er morgen terug een stijging is, zo niet onvermijdelijk volgende week. Waarom? Omdat we nog steeds Belgen van over heel de wereld gezellig zonder enige controle terug het land binnen halen, inclusief uit regios waar om het kwartier een dode valt door COVID-19.
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Afwachten eind de week of begin volgende week als het gaat uitbreken met die Belgen die zijn teruggekeerd dit weekend en deze week nog toekomen...
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    Ten eerste veel te optimistisch, veel te vroeg om dit soort conclusies te maken. Ten tweede is het gevolg van zulke berichtgeving dat mensen zich nog minder gaan houden aan de broodnodige maatregelen. Het hele probleem is onderschat vanaf het begin, en nu opnieuw beginnen we met het af te borstelen als dat het beter gaat is gevaarlijk en fout. Terwijl het ergste nog moet komen.
  1. Boris Johnson geeft Britten huisarrest - Dodental in Italië stijgt minder snel - Nederland verbiedt alle samenkomsten tot 1 juni
    LIVE

    Boris Johnson geeft Britten huisarrest - Dodental in Italië stijgt minder snel - Nederland verbiedt alle samenkom­sten tot 1 juni

    Voor het eerst sinds de uitbraak van Covid-19 in ons land is een voorzichtige daling vastgesteld van het aantal bevestigde gevallen en ziekenhuisopnames in vergelijking met een dag eerder. “Dat is bemoedigend, maar de strijd is nog niet gestreden”, onderstreept viroloog Steven Van Gucht. “De komende weken worden zeker nog zwaar”, klinkt het. Wereldwijd zijn landen verwikkeld in een race tegen de klok om de snelle verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Nederland heeft alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden en ook Groot-Brittannië gaat in lockdown. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”

    “Melissa, er is niks van jullie rechtvaardige belastingen in huis gekomen.” “Jawel Jos, maar het is hier Rusland of China niet, waar je alles op je eentje beslist.” Zet rood tegenover donkerrood aan de vooravond van 1 mei en je krijgt een kletterend gesprek tussen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en PVDA-fractieleider Jos D’Haese. Of ze ooit nationaal samen willen besturen? “Ik vraag mij vaak af of jullie wel wíllen besturen.”